Tapaa Bob's Dance Shop, "maailmanluokan vibe-kuraattorit" (2023)

Tapaa Bob's Dance Shop,

Ryhmä tuo viraalisten tanssihaasteiden osallistavan hengen raittiiseen ilmaan iloisesti omituisilla "flash Bobs" -pelillään.

Flash Bobit ovat kuin flash mobit, mutta vielä typerimpiä. Hiljattain Santa Monicassa nähtiin – kyllä, näet oikein – poptähti Paula Abdul, toinen vasemmalta.Luotto...Chad Unger The New York Timesille

Tukema

Jatka pääjutun lukemista

  • Lähetä tarina kenelle tahansa ystävälle

    Tilaajana sinulla on10 lahjatavaraaantaa joka kuukausi. Kuka tahansa voi lukea, mitä jaat.

  • 26

Tekijä:Margaret Fuhrer

Jos olet elänyt 2000-luvun alussa, ilmaus "flash mob" saattaa herättää epämääräisen kauhun tunteen. Näennäisesti spontaanit kokoontumiset, joihin usein liittyi jonkinlainen esiintyminen, alkoivat cool-lasten ilmiönä ja kehittyivät masentavalla nopeudella yrityksen markkinoinnin työkaluksi. Vuosikymmenen lopussa väkijoukkoa tai videota väkijoukosta nähdessäni oli hiipivä tunne, ettäsinulle myytiin jotain.

Sitten useita vuosia ja useita tunnelmamuutoksia myöhemmin tuli flash Bobs.

Kuten heidän vanhemmat serkkunsa, flash-Bobit järjestävät tekaistuja tapaamisia julkisissa tiloissa. Mutta kuten on ohjannutBobin tanssikauppa— viiden esiintyjän ryhmä, jota sen perustaja Vince Coconato kuvailee "kiinnittäväksi tanssiryhmäksi" - väkijoukot ovat typeriä, värikkäitä ja iloisen omituisia. Ne tuovat viraalisen tanssihaasteen osallistavan hengen raittiiseen ilmaan, ja niissä on rutiinit aseistariisuttavan yksinkertaisilla koreografioilla, jotka on asetettu hääsoittolistan klassikoihin ja joita esittävät useat enimmäkseen kouluttamattomat tanssijat. (Ja sitten ryhmän jaetussa videomateriaalissa kustakin tapahtumasta takaisin online-tilaan.)

Ne, jotka kulkivat Third Street Promenadella Santa Monicassa muutama lauantai sitten, saattoivat vaeltaaviimeisin flash Bob. Kahdeksankymmentä värikkäästi pukeutunutta mafiaa nousi mukulakiville esittäen diskon sävyisen kappaleen Chicin ”Le Freakin” remixille. Huipentuma oli poptähti Paula Abdul, joka tanssii sekoittuneena väkijoukkoon ja halasi kaikkia käden ulottuvilla olevia.

Kuva

Tapaa Bob's Dance Shop,

Abdul, joka aloitti uransa tanssijana, sanoi sähköpostissa, että hän pitää itseään Bobin "elävänä". (Hän ystävystyi Bobien kanssa jonossa lentokentällä.) "Olen aina ollut tanssijoiden ja koreografian suuri kannattaja", hän kirjoitti, "mutta tämä ryhmä ilmentää muutakin kuin vain liikettä."

Bob’s Dance Shop on muutaman viime vuoden aikana rakentanut omistautunutta seuraajaa tanssijuhlien energian katarsisen voiman ympärille. "Siinä on epäitsekkyyttä", sanoi tanssijaSarah McCreanor, joka tunnetaan nimellä Smac, joka on osallistunut kahteen flash-Bobiin sen jälkeen, kun hän oli yhteydessä ryhmään Instagramissa. "Kaikilla siellä, keitä he ovatkin, on sama asia, eli pitää hauskaa."

Hauskuus on edelleen prioriteetti. Mutta viime kuukausina Bob's Dance Shop on myös alkanut asemoida tapahtumiaan protestitoimiksi. Viidestä tärkeimmästä Bobista -coconato; esiintyjäJacob Garcia, joka tunnetaan nimellä Lito; tanssija ja koreografiLucas Hive; muusikkoKameron K-kirjaimella; sekä tanssija ja koreografiMalia Baker- kaikki paitsi Baker ovat outoja. (Ja ei, kenenkään nimi ei ole Bob.)

Flash Bobit ovat saaneet vauhtia samaan tapaan kuin konservatiiviset poliitikot kaikkialla Yhdysvalloissanoudatti L.G.B.T.Q:ta koskevia lakeja. oikeuksia. Ilmestyä "rohkeasti ja omituisesti julkisilla paikoilla”, kuten äskettäin videon kuvateksti luki, on tullut osa Bob-tehtävää.

"Kutsumme itseämme mielellämme iloaktivisteiksi", Coconato sanoi. "Ja meidän aktivismimme on omituista iloa, koska se on todella oma tarinamme."

Coconato, 31, varttui "erittäin suljettuna", hän sanoi Floridan pikkukaupungissa. Hänen ensimmäinen tanssikokemuksensa oli lukion luokanjohtajana, kun hän opetti kollegoilleen "Thriller"-koreografiaa kotiinpaluutapahtumaan pian Michael Jacksonin kuoleman jälkeen. Vaikka hänellä ei ollut tanssikoulutusta, hän huomasi olevansa luonnollinen opettaja. Pohjois-Floridan yliopistossa hän koreografi tansseja veljeskunnalleen ja järjesti ensimmäisen flash mobin - tämä oli trendin ensimmäisen aallon loppupäässä - 300 opiskelijalle.

Yliopiston jälkeen Coconato tuli perheensä ja ystäviensä luokse, muutti Los Angelesiin ja otti työpaikan videon jälkituotantoyrityksessä. Eräänä päivänä hän käytti töissään keltaista Lion's Club -paitaa, johon oli kirjailtu nimi "Bob". Aavistamaton asiakas sanoi: "Hei Bob! Mikä on sinun tarinasi?" Coconato improvisoi leikkisästi hahmon, jonka hän myöhemmin tajusi saaneen inspiraationsa hänen omasta muodonmuutoksestaan: etelän homokoreografi nimeltä Bob.

Kuva

Coconato oli harkinnut uuden flash mobin järjestämistä yliopistomenestyksensä jälkeen. "Ja minulla oli tämä hetki: "Voi, flash mob nimeltä Bob", hän sanoi. "Se vain vierii pois kielestä." Vuonna 2017 hän ja muutama ystävä pukeutuivatensimmäinen salama Bob, leiriläinen uhkapeli samalla Santa Monica -kadulla, joka toimi heidän viimeisimpänä näyttämöään, ja Coconatolla oli yllään keltainen Bob-paita.

Menetettyään päivätyönsä Coconato rekisteröi nimen Bob’s Dance Shop, ja joulukuussa 2019 hän alkoi järjestää pop-up -tanssitunteja vuokrastudioissa, mainostaa Instagramissa ja opettaa juhlakoreografiaa kaikille paikalle saapuville. Luokat säilyttivät salama Bobin kielen poskessa -hengen ja osan spontaanista fiiliksestä.

Kun pandemia iski, Coconato ja muutama ystävä käpertyivät taloon Los Angelesissa. Henkilökohtaisilla tunneilla, puhumattakaan flash-mobista, Coconato värväsi kaksi tanssitaitoista huonetoveriaan, Liton ja Hiven, auttamaan häntä viemään Bob's Dance Shopin virtuaaliseksi.

He liittyivät moniin tanssintekijöihin, jotka tarjosivat sitten ilmaisia ​​tunteja Instagram Livessä, ja aloittivat kuvaamisenhilpeä koreografia Videotjolla oli "suuri Bob-energia", Lito sanoi, samoin kuin sulavat tuotantoarvot. Muutamaa kuukautta myöhemmin, kun heidän online-yleisönsä kasvoi, he kutsuivat Kameronin, ystävänsä musiikkielämästä, liittymään heidän kasvavaan joukkoonsa. (Baker, uusin jäsen, liittyi tänä vuonna auttamaan koreografiassa ryhmän projektien laajuuden kasvaessa.)

Kesäkuussa 2021, kun Covid-rajoitukset helpottuivat, Bobs suunnitteli suuren IRL-juhlan. Isänpäivänä he kiinnittivät salaman Bobin, joka sinetöi heidän kohtalonsa: 50 tanssijaa esiintyi kappaleessa ”Around the World (La La La)” hurraavalle yleisölle Ocean View Parkissa. Videomateriaali tapahtumasta, lähetetty osoitteeseenInstagramjaTikTokpian sen jälkeen levisi supervirukseksi.

"Luulen, että kaikki olivat vain niin iloisia - epätoivoisia, todella - olla ulkona ja tanssia yhdessä tai jopa nähdä, että se oli taas mahdollista", Coconato sanoi.

Sittemmin Bobs on mobbannut paikkoja kaikkialtaGrand Central TerminalNew YorkissaBuckinghamin palatsiLontoossa. Heidät on kutsuttu vilkkumaanpunaiset matot, ja ovat esiintyneet Lollapalooza- ja Austin City Limits -musiikkifestivaaleilla. Viime vuonna heitä pyydettiin "siementämään" Bobit musiikkiduolleSophie Tuckeristuu yleisön joukkoon ennen kutsumista lavalle. Nyt he kiertävät bändin sekä DJ:n ja tuottajan kanssaPurple Disco Machine.

Kuva

"He ovat maailmanluokan tunnelmakuraattoreita", Sofi Tukkerin Sophie Hawley-Weld ja Tucker Halpern kirjoittivat sähköpostissa.

Ajan myötä ryhmä on hionut flash-Bob-kaavaa. Jokainen tapahtuma alkaa lipulla varustetulla työpajalla, joka on käytännössä kahden tunnin tanssitunti, jonka aikana kuka tahansa riittävän innostunut voi oppia lyhyen koreografisen rutiinin – ja huipentuu mob-tyyliseen esitykseen pahaa-aavistamattomalle yleisölle. Yleensä Bobs opettaa muutamia perusaskeleita, joista on tullut tunnusomaisia ​​"bobografioita", kuten "kansan tanssi" (kosketa kauempaa olkapäätäsi, kosketa läheistä olkapäätäsi, nosta kätesi pään päälle) ja "flamingo" (kosketa hakemistoa ja keskisormi peukaloosi, nosta käsi pään päälle).

Vaikka nämä eivät ole kansankielellä TikTok-tanssihaasteen liikkeitä, filosofia on samanlainen. "Tässä on kyse tanssikielestä, joka on opittavissa ja toisinnettavissa", Coconato sanoi.

Se on myös L.G.B.T.Q:n muotoilema kieli. kulttuuri. "Tapamme esiintyä on suuresti inspiroitunut queer-yhteisöstä ja drag-yhteisöstä", Lito sanoi. Suuri osa ryhmän koreografiasta sisältää elementtejä voguingista, tyylistä, jonka ovat luoneet omituiset mustat ja latinotanssijat. Huulisynkronointi, draake-esityksiä, vaikuttaa lähes kaikkiin suorituksiin.

Kanssa L.G.B.T.Q. oikeuksien hyökkäyksen kohteena, Bobit ovat alkaneet nimenomaisesti kehystää esityksiään ja videoitaan aktivismiksi. Coconato haluaa valita tulevat flash Bob -paikat strategisesti, hän sanoi. Suunnitelmissa on isännöidä yksi Tennesseessä, joka äskettäinkiellettiin sukupuolta vahvistava hoitotranssukupuolisille nuorille jarajoitetut vetämiset, tänä kesäkuussa. Hän toivoo myös saavansa väkivaltaiseksi syvän punaisen Floridan maaseudun, jossa hän varttui.

"Haluat vain tulvii niille alueille niin paljon iloa kuin voit", hän sanoi.

Kuva

Myös lisää iloa kaipaa: kauhistuttava kaupallinen tanssiteollisuus. Bob’s Dance Shop toimi alun perin suurelta osin ammattitanssin valtavirran ulkopuolella, ja suurin osa sen jäsenistä, mobbersista ja faneista tuli ei-tanssitaustasta. Nyt se ansaitsee seuraajia ammattilaisten keskuudessa, jotka etsivät rennompaa ja pirteämpää lähestymistapaa suoritukseen.

Baker, jonka ansioksi kuuluu tanssia kappaleessa "The Marvelous Mrs. Maisel" ja koreografia kappaleeseen "So You Think You Can Dance", kertoi, että hän oli tuntenut olonsa "masentuneeksi ja turhautuneeksi" ammattitanssin kilpailukyvystä ennen liittymistään Bobsiin. Smac, joka kilpaili sekä "So You Think"- että "Dancing With Myself" -sarjoissa, kuvaili flash-Bob-työpajoja "stressittömäksi ympäristöksi, mikä on ammattitanssijille periaatteessa ennenkuulumatonta".

Ensi kuussa neljä viidestä Bobista muuttaa Los Angelesista New Yorkiin. He toivovat, että tukikohtansa muuttaminen itärannikolle auttaa heitä luomaan parempia yhteyksiä teatterin, musiikin ja muodin maailmoihin, joihin he haluaisivat tutustua tarkemmin. Sosiaalinen media on saattanut olla ryhmän tie pandemian aikakauden menestykseen, mutta nyt keskitytään hyviin, henkilökohtaiseen tunnelmaan.

"Se, missä olemme innoissamme kasvamisesta eniten", Coconato sanoi, "ei ole sosiaalinen alusta, se on fyysinen alusta - lava, kiitorata, konsertti."

Mitä muita projekteja ryhmä sitten ottaakin, sen flash-bobit eivät ole menossa minnekään lähiaikoina. Tai pikemminkin he menevät moniin julkistamattomiin paikkoihin monina julkistamattomina aikoina.

"Se iloisen yllätyksen elementti", Coconato sanoi, "tulee aina olemaan toimintamme ytimessä."

Tämän artikkelin versio ilmestyy painettuna, jakso

AR

, Sivu

6

New Yorkin painoksesta

otsikolla:

Se on juhla, ja kaikki ovat kutsuttuja.Tilaa uusintapainos|Tämän päivän lehti|Tilaa

26

  • 26

Mainos

Jatka pääjutun lukemista

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated: 25/06/2023

Views: 5297

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.