Taitoluistelija Nathan Chen puhuu kiireisenä pysymisestä ennen Stars on Icea Acrisure Arenalla (2023)

Taitoluistelija Nathan Chen puhuu kiireisenä pysymisestä ennen Stars on Icea Acrisure Arenalla (1)

Nathan Chen ei ole hyvä istumaan paikallaan.

Kuluneen vuoden aikana kolminkertainen maailmanmestari taitoluistelija ja olympiavoittaja julkaisi muistelman, julkaisi lastenkirjan ja jatkoi perustutkinto-opintojaan Yalen yliopistossa. Hän valmistautui myös paluuseen Stars on Iceen, kiertuejään esitykseen, joka esittelee monia Pohjois-Amerikan huippuammattilaisluistelijaa.

Stars on Ice tekee Coachella Valley -debyyttinsä perjantaina, ja Chen käytti maaliskuussa jonkin aikaa keskustellakseen The Desert Sunin kanssa kaikesta esityksen sisällöstä kiireisen aikataulunsa hallintaan. Alla olevaa keskustelua on muokattu selvyyden ja lyhyyden vuoksi.

The Desert Sun: Sinulla on ollut melko kiireinen pari vuotta. Voitko opastaa meitä läpi, mitä olet tehnyt hienon esityksen jälkeen Pekingin olympialaisissa 2022?

Nathan Chen: Olin osa Stars on Icea viime vuonna, ja suurin osa Yhdysvaltain olympiajoukkueesta oli mukana siinä. Ja oli todella hauskaa matkustaa ympäri Yhdysvaltoja melkein kaksi kuukautta sen joukkueen kanssa. Sinä aikana aloin kirjoittaa enemmän. Minulla oli toinen esitys Japanissa ja jatkoin muistelman ("One Jump at a Time: My Story") työstämistä, minkä jälkeen palasin kouluun (Yalesta vuonna 2020 alkaneen poissaolon jälkeen keskittyäkseni koulutukseen vuoden 2022 talvikisat). Olen tällä hetkellä juniori yliopistossa (pääaineena tilastot ja datatieteet Yalen yliopistossa), joten suurin osa ajastani on kulunut kirjan parissa sekä yliopiston läpikäymiseen.

Ja huomasinko, että sinulla on myös toinen kirja julkaistu hiljattain?

Joo, joten julkaisin lastenkirjan "Wei Skates On" ja muistelmani.

Siinä on aika monta asiaa meneillään. Miten sanoisit, että pysyt järjestyksessä? Tykkäätkö olla kiireinen?

Luulen niin. Joo. Tarkoitan, että luistelu vie paljon aikaa ja on valtava sitoutuminen. Joten hyvin johdonmukainen päivittäinen rakenne on minulle todella tärkeä. (Kun en luistellu) Otin vapaata rentoutuakseni kehoani ja työskennelläkseni kirjan ja muiden asioiden parissa.

Taitoluistelija Nathan Chen puhuu kiireisenä pysymisestä ennen Stars on Icea Acrisure Arenalla (2)

Varmasti. Joten kerro minulle hieman tämän kiertueen valmisteluprosessista. Sinua ympäröi joukko erittäin taitavia luistelijoita, jotka ovat kaikki kiireisiä ihmisiä, joten vaikuttaako se siihen, kuinka paljon sinun tarvitsee harjoitella?

Kyllä se on vähän haastavampaa. En kilpaile MM-kisoissa tänä vuonna, se tapahtuu juuri nyt (maaliskuussa). Joten niiden urheilijoiden, jotka kilpailevat MM-kisoissa, heidän on keskityttävä kilpailuun, joka tulee ensin. Ja sitten heti sen jälkeen monet heistä lähtevät Japaniin tekemään toista Stars on Icea Japanissa sekä Stars and Icea Kanadassa. Joten läpimenoaika on melko nopea. Ottaen huomioon, että monta kertaa se on vain mitä tahansa ohjelmia, jotka ovat helposti saatavilla. Mutta olen varmasti sellaisessa asemassa, että voin viettää hieman enemmän aikaa miettimiseen, mikä on teema, ja yrittää järjestää kappalevalinnani sen ympärille. Se on todella hauska tilaisuus päästä todella kosketuksiin niin monen luistelijan kanssa, joita et muuten normaalisti tekisi. Esitykset antavat paljon mahdollisuuksia kokoontua ryhmäksi, mitä emme usein saa. Joten siitä tulee myös erittäin hauskaa. Meillä on noin viikko aikaa valmistautua siihen. Tämä on siis eräänlainen aikajana ryhmän jäsenten suhteen, mutta yksittäisten numeroiden osalta meillä on tästä hetkestä esitykseen asti aikaa aloittaa askartelu.

OK siistiä. Ja mikä on sinun osallistumisesi luoviin päätöksiin?

Joten yksittäiset numerot ovat enimmäkseen urheilijan itsensä suunnittelemia, joten mitä tahansa he tuntevat taipumusta tehdä. Ja sitten ryhmänumerot ja esityksen teeman teki koreografi Jeffrey "Jeff" Buttle. Hän on maailmanmestari luistelija ja uskomaton koreografi. Hän on työskennellyt Tähtien ja jään parissa useita vuosia tässä vaiheessa ja tekee uskomatonta työtä. Joten hän on se, joka tavallaan ohjaa esityksen kulkua.

Yleisölle esiintyminen ja tuomareista kilpaileminen ovat kaksi hyvin eri asiaa. Mitä pidät tästä mahdollisuudesta esitellä kykyjesi taiteellista puolia?

Ehdottomasti. Kyse on vain hauskanpidosta ja siitä nauttimisesta, ja uskon, että jos todella näytät iloa jäällä, myös yleisö nauttii tekemästäsi. Se antaa sinulle hieman enemmän taiteellista vapautta, kun ei tarvitse keskittyä niin paljon asioiden tekniseen puoleen, mikä on hauskaa. Usein esityksissä haluat silti tehdä hienoja teknisiä asioita. Mutta kaikki tämä sivuun, kuten mainitsit, se on paljon rennompaa, hauskempaa, paljon kiinnostavampaa verrattuna siihen, että olet niin keskittynyt ja niin tarkka kilpailussa.

Taitoluistelija Nathan Chen puhuu kiireisenä pysymisestä ennen Stars on Icea Acrisure Arenalla (3)

Ehdottomasti. Ja miltä tuntuu palata täysillä yleisöillä pandemian jälkeen?

Viime vuosi oli niin hauskaa, se oli uskomatonta, että pystyin matkustamaan ympäriinsä ja nähdä kaikki erilaiset ihmiset, jotka tulivat tukemaan. Se saa meidät todella tuntemaan olonsa arvostetuiksi, koska tekemämme työ on hyvää, koska se menee hyvään käyttöön. On todella, todella jännittävää nähdä taas ihmisiä ja esiintyä suuren yleisön edessä.

Onko sinulla koskaan mahdollisuutta olla vuorovaikutuksessa fanien kanssa tällaisella kiertueella?

Yleensä tapaamme ja tervehdimme. Joten onneksi voimme tavata joitain faneja, jotka tulevat esitykseen. Siitä tulee siis hauskaa. (Toimittajan huomautus: 2023 Meet and Greet -passit ovat ostettavissa, jotta fanit voivat kerätä nimikirjoituksia ja tuoda kameransa valokuvia ja selfieitä varten. Passeja on saatavilla vain rajoitettu määrä.)

Areena, jolla esiintyt täällä, on melko iso juttu Palm Springsin alueella, koska se avattiin juuri joulukuussa ja on ensimmäinen laatuaan Coachella Valleyssa. Mikä olisi hissipaikkasi aavikon asukkaille, jotka eivät ehkä ole tuttuja luistelulle, koska he kasvoivat ilman helppoa pääsyä kaukalolle? Miksi heidän pitäisi katsoa tämä esitys?

Ensinnäkin esitys sinänsä on mielestäni erittäin viihdyttävä, erittäin hyvin koottu esitys. Ja taitoluistelu livenä verrattuna sen näkemiseen televisiosta on hyvin erilainen tunne ja jännitys. Se todella käy läpi, kun voit katsella luistelua livenä, nämä urheilijat ovat kaikki poikkeuksellisen taitavia. He ovat joko tällä hetkellä huipulla tai ovat menossa huipulle parin seuraavan vuoden aikana. Ja niin näet kaiken ikäisiä urheilijoita. Luulen, että esityksen tärkein myyntivaltti on vain luistelijoiden esiintyminen ja kaikki uskomattomat asiat, joita he ovat henkilökohtaisesti saavuttaneet. En usko, että pystyt löytämään parempaa joukkoa urheilijoita, jotka kilpailevat Yhdysvalloista. Lisäksi jos perhe saapuu paikalle, toivottavasti siitä tulee jotain, mikä kiinnostaa heitä tai näyttää siistiltä. Se on ainakin hieno harrastus tai urapolku, jolle toivottavasti useammat ihmiset voivat altistua.

Taitoluistelija Nathan Chen puhuu kiireisenä pysymisestä ennen Stars on Icea Acrisure Arenalla (4)

Mitä saat päivittäisestä vuorovaikutuksesta muiden näyttelijöiden kanssa kiertueella?

Uskon, että loppujen lopuksi olemme kaikki ihmisiä ja teemme parhaamme urheilussa. Joten kilpailusta riippumatta me kaikki haluamme nähdä toistemme menestyvän ja olla parhaita itseämme. Joten on todella terveellistä ja mahtavaa, että meillä on todella hyvä näyttelijä, joka rakastaa ja kunnioittaa toisiaan. Ja kun pystyt viettämään niin paljon aikaa yhdessä, pääset todella lähelle näitä ihmisiä, heistä tulee kuin toinen perheesi. Joten kun luistelu ei ole enää jotain, jota vietämme joka ikinen päivä, tiedämme, että meillä on nämä ihmiset, joiden kanssa olemme jakaneet niin monia muistoja ja jotka ovat tukenamme ja ovat kanssamme koko ajan. Luulen, että se on ehkä tärkein asia, joka näistä esityksistä tulee.

Jos menet

Mitä:Tähdet jäällä

Kun:Ovet aukeavat klo 18.30, esitys alkaa klo 19.30. Perjantai, toukokuun 26

Missä:Acrisure Arena, 75-702 Varner Road, Palm Desert

Kustannus:36-156 dollaria

Lisätietoja:Vieraillaacrisurearena.com. Soita numeroon 760-835-8778, alanumero 3, jos haluat tiedustella ryhmämyynnistä vähintään 10 hengen ryhmille.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated: 10/04/2023

Views: 5285

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.