Kurt Browning jättää hyvästit Stars on Icelle ja sen uskollisille faneille (2023)

Kun Kurt Browning oli 12-vuotias, hän oli Albertan ruokakaupassa äitinsä Nevan kanssa, kun he törmäsivät yhteen tämän ystävään.

Nainen kysyi Browningilta, joka oli jo nouseva tähti maassa, joka oli pakkomielle urheilulajista, johon liittyy jäälevy, hänen taitoluistelustansa.

"En vastannut niin kuin äitini odotti", Browning muisteli tällä viikolla. "Ja hän kääntyi minuun ja sanoi, että kun joku kysyy luistelustasi, vastaa hänelle ja kunnioitat sitä, että he kunnioittavat luisteluasi tarpeeksi kysyäkseen.

”Hän vaati myös, että jos annan nimikirjoituksen, sinun pitäisi pystyä lukemaan se. Joten tällaiset asiat ovat karsineet. Isäni oli hyvin, hyvin selvä siitä, etteivät autot areenan ulkopuolella olevalla parkkipaikalla pääse sinne omin avuin, että ihmiset päättivät ajaa niillä, maksaa pysäköinnistä, maksaa bensasta, maksaa ruuasta, maksaa lippu. Joten kyllä, minuun on juurtunut vastuu jokaista kohtaan, joka ei vain osta lippua esitykseen vaan myös tervehtii.

"He antavat sinulle aikaa elämästään, ja se on helvetin arvokasta tavaraa. Joten yritän todella kovasti olla avoin ihmisten kanssa, jotka rakastavat luistelua, ja yritän kovasti joka kerta, kun astun jäälle antaakseni heille hyvän esityksen.

30 vuoden ja yli 1000 esityksen ajan Browning on tuonut Albertan preeriaetiikkaa joka ilta Stars On Iceen, eräänlainen matkustava Broadway kohtaa Hall of Fame -tapahtuman, joka risteilee Pohjois-Amerikassa joka kevät.

Nyt 56-vuotiaana ja ensi kuussa 57-vuotiaana Browning jää eläkkeelle Stars On Icesta ja astuu pois valokeilassa, joka on seurannut häntä kotikaupungissaan Carolinesta, Albertasta, pop. 470, voitto neljässä maailmanmestaruuskilpailussa, kolme olympialaista, erittäin julkinen avioero ja "Odota, näinkö minä juuri sen, mitä luulen nähneeni?" Budapestissa 35 vuotta sitten, mikä muutti urheilun ikuisesti.

Stars On Ice -show Honda Centerissä lauantaina on yksi Browningin viimeisistä esityksistä kiertueella, jolle hän on ollut synonyymi neljän vuosikymmenen ajan.

Kiertue on ollut matka menneisyyteen.

"Viimeinen työvuoteni, jota olen tehnyt yli kolme vuosikymmentä, on tehnyt minut erittäin tietoiseksi menneisyydestäni ja siitä, kun annamme nimikirjoituksia esityksen jälkeen, ihmiset ottavat valokuvia vuosista 1991, 1989", Browning sanoi. "Ja saan viestejä joiltakin luistelijailta, jotka kertovat asioista, joita tein kiertueellani vuonna 1993 Yhdysvalloissa, ja "muistatko sen ajan, kun pelasimme paintballia?" Joten minulla on hauskaa."

Vaikka hän rasitti kyynärpäänsä lapioillessaan lunta Toronton alueella sijaitsevassa kodissaan kuluneen talven aikana, Browning sanoi, ettei hänen kehonsa houkutellut häntä eläkkeelle, vaan hänen sydämensä.

"Luistelen todella hyvin ja sillä tavalla haluaisin muistaa sen ja sillä tavalla haluaisin tulla muistetuksi ja rehellisesti sanottuna tämä on noin kymmenen vuotta pidempi kuin koskaan luulin luistelevani niin, mutta se on kaikki hyvin", hän sanoi. "Rehellisesti sanottuna sinun ja minun välilläni, kehoni tuntuu hyvältä, mutta olen 57-vuotiaana herkempi melkein kaikkeen. Silmäni ovat vanhemmat ja joskus valot pilkkaavat minua esityksessä. Se ei vain vaadi niin paljon pudottaakseen minut pelistäni. Joten kun ihmiset ajavat viisi tuntia ja käyttävät paljon rahaa nähdäkseen Stars On Icen, haluan antaa itselleni parhaan mahdollisuuden tarjota heille paras esitys, jonka he ovat ansainneet ostamalla lipun. Joten esityksessä on vastuu siitä, että varmistamme, että olemme ammattiluistelijaa, näytämme, teemme työmme, enkä halua, että iän vuoksi en luistele hyvin. Minulla on hauskaa. Joka ilta minulla on hauskaa. Olemme tehneet 10 esitystä. Minulla on yksi, joka oli hieman vinkuva ja siinä se. Hyvin menee."

Mutta elämä, jota elettiin ON-painikkeen ollessa päällä yläasteesta lähtien, on painanut häntä.

"En aio jättää väliin niitä odotuksia, joita minulla on itseltäni", hän sanoi. "En jää kaipaamaan sitä. Koska minulla on ollut se koko elämäni teini-iästä lähtien ja odotan innolla, että herään aamulla tietämättä, että kello on 7.30, eikä minun tarvitse mennä luistinradalle,

Hän oli vielä teini, kun hän debytoi Kansainvälisen luisteluliiton Grand Prix -kiertueella vuosina 1985-86. Kaksi vuotta myöhemmin hän sijoittui kahdeksanneksi vuoden 1988 olympialaisissa Calgaryssa, kahden tunnin ajomatkan päässä Carolinesta. Se oli lupaava esitys, joka jäi suurelta osin huomiotta kisoissa, jotka keskittyivät Briansin taisteluun, yhdysvaltalaisen Brian Boitanon ja kanadalaisen Brian Orserin kultamitalin välienselvittelyyn.

Kuukautta myöhemmin Browning esitti Briansin MM-kisoissa Budapestissa, kun hänestä tuli ensimmäinen henkilö, joka onnistui laskeutumaan mönkijähypyn kilpailussa ja käynnisti urheilun avaruuskilpailun.

Tšekkoslovakian Jozef Sabovcik näytti saavan neloshypyn EM-kisoissa vuonna 1986, mutta hyppy mitätöitiin hänen laskeutumisensa vuoksi. Browning ajatteli, että Orser ja Boitano pystyivät molemmat laskeutumaan nelosille vuonna 1988, mutta kumpikaan ei ollut halukas hyppäämään riskialttiisiin hyppyihin, ellei heidän ollut aivan pakko. Boitano kamppaili pysyäkseen jaloillaan harjoitellessaan neloset olympialaisissa ja MM-kisoissa.

Browningilla, joka ei ollut mitaliehdokas, ei ollut mitään menetettävää.

"Tiesin, mitä jahdan ja tiesin, että kaksi Briania pystyivät molemmat ajamaan neloset, mutta he olivat kiireisiä taistelemassa keskenään ja jos jompikumpi heistä tekisi virheen, toinen voittaisi", Browning sanoi. "Joten se avasi oven."

Ja Browning hyppäsi sen läpi ja sai puhtaan nelinkertaisen varvassilmukan. Usein unohdetaan, että Browning sijoittui historiasta huolimatta vasta kuudenneksi Worldsissä. sillä ei ollut väliä. Hyvät naiset ja herrat, taitoluistelulla oli nousua.

"Joku aikoi tehdä sen", Browning sanoi. – Tein sen melkein kuukausi sitten olympialaisissa. Joten se oli kilpailu ja se oli todella hauska kilpailu osallistua, ja minä olin onnekas SOB, en voi sanoa sitä, onnekas aseenpoika, joka laskeutui taaksepäin ulkoreunaan."

Browning nauroi myös Orserille Budapestissa. Ohjelmien välissä pariskunta oli käynyt ostoksilla.

"Brian Orser oli yksi supersankareistani ja hän osti maljakon, mustan, korkean maljakon", Browning muisteli. "Ja minä ajattelin, että mitä aikuista tehdä. Hän osti maljakon, ja he aikovat lähettää sen hänen kotiinsa, ja se on siellä, kun hän tulee kotiin Budapestistä, ja minusta se on niin siistiä.

Browningin mönkijä sai hänelle paikan maailman päätösillan gaalassa, joka on yleensä mitalisteille varattu näyttely.

Esityksen jälkeen unkarilaiset isännät ojensivat luistelijalle lahjoja.

"Ja se oli täsmälleen sama maljakko, jonka Brian Orser oli ostanut, ja minä sanoin: "Hitto, se on aika siistiä", Browning sanoi.

”Budapest teki historiaa mönkijän kanssa. Se oli uskomaton, uskomaton matka sillä viikolla Budapestiin.

Vuotta myöhemmin Browning voitti ensimmäisen kolmesta peräkkäisestä maailmanmestaruudesta, jonka jälkeen vain kolme miestä on voittanut. Hän voitti neljännen maailmanmestaruuden vuonna 1993 ja liittyi olympiakultaa voittanut Scott Hamiltonin kanssa ainoana nelinkertaisena maailmanmestarina vuoden 1956 jälkeen.

Hän oli olympiasuosikki, joka meni vuoden 1992 kisoihin vain kuudenneksi. Hän oli viides vuoden 1994 kisoissa. Kesti vielä 24 vuotta, ennen kuin hän todella selviytyi olympiapettumuksestaan.

Browning kutsuttiin vuonna 2018 pitämään puhe 2000 koulun opettajalle Edmontonissa.

"Tein tutkimusta, koska halusin teemani olevan havainto ja se, miten käsitin itseni, kunnes sain haastattelun kanssasi, ja se muuttaa käsitykseni itsestäni ja siitä, kuinka epävakaa itsenäkemys voi olla, ja näin tehdessäni halusin puhua siitä, kuinka olympiakokemukseni heikkeni, ja aloin katsoa ohjelmia taaksepäin ja tajusin, että kahdesta pitkästä ohjelmasta ja kahdesta lyhytohjelmasta olin nähnyt vain toisen, Browning sanoi viitaten vuosien 1992 ja 1994 ohjelmiin. Pelit. "Joten siellä oli kolme ohjelmaa, joita en muista koskaan katsoneeni. Joten ajassa taaksepäin palaaminen oli todella ärsyttävää, täysin järkyttävää. Se tyrmistytti minut hetkeksi ja sai minut ymmärtämään, että me toisinaan sokerimme menneisyyttä ja löydämme tapoja käsitellä sitä. Koska kun katselin itseäni luistelemassa (ja ajattelin) "Olisin voinut laskeutua tuon hypyn, en välitä kuinka huono selkäni oli."

"Se oli hyvä. Siitä tuli todella hyvä puhe. Se oli raakaa ja aitoa."

Hän vetäytyi kansainvälisestä kilpailusta, ja hänestä tuli Stars On Ice -sarjan pääesiintyjä.

Hänen toistostaan ​​Gene Kellyn kappaleesta "Singin' in the Rain" tuli välitön fanien suosikki ja yksi kiertueen ikonisista rutiineista.

"Muistan katsoneeni sen äitini kanssa, joten siellä on jo yhteys", Browning sanoi viitaten vuoden 1952 elokuvaan. "Mutta hahmossa on jotain, Gene Kelly näyttää meille kuinka hän juuri rakastui. Hän kirjaimellisesti vain rakastui. Hän tietää, että hän rakastaa häntä ja yhtäkkiä hänen elämänsä on muuttunut. Ja hän ei välitä, jos hän kastuu, ei välitä avaako hän sateenvarjonsa, ei välitä jos sataa, koska hän on rakastunut. Ja se tunne, joka kerta näyttelijänä ja luistelijana on todella, todella hauskaa. Ja sitten puku on niin lähellä kuin voit olla Gene Kelly. En voi tanssia kuin hän, mutta jäällä voin tavallaan jäljitellä hänen liikkeitään. Tai hänen tunteitaan. Siksi mielestäni se on erityinen. Luulen, että monilla ihmisillä on sama suhde Gene Kellyyn ja hänen taikuutensa katseluun. Joten sen herättäminen eloon jäällä oli mukavaa, se oli hyvä idea hyvin nuorelta versioltani."

Browning meni naimisiin Sonia Rodriguezin, Kanadan kansallisbaletin päätanssijan kanssa kesäkuussa 1996. Heillä oli kaksi poikaa. Perheen koti kärsi suuressa tulipalossa elokuussa 2010. Samana vuonna Browning ja Rodriguez erosivat.

"Kun avioliitto päättyy ja minun päättyi hyvin, hyvin hitaasti, se päättyi hyvin nopeasti eräänä päivänä ja sen jälkeen kesti kauan tajuta itsensä", Browning sanoi. – Talossa oli tulipalo, siellä oli paljon asioita. Se oli todella, todella, ei vain siitä, vaan muista syistä, todella kova, viidestä seitsemään vuotta elämästäni. Ja työskentelin erityisen kovasti, koska välttelin todellisuutta ja tein kaikenlaisia ​​asioita ja halusin vain tuntea, ettei minua edes arvosteta. En etsinyt sitä. Tuntui vain tarpeelliselta tai tarpeelliselta. Ja se ei todellakaan etsinyt elämänkumppania ollenkaan. Se etsi, voinko olla jollekulle jotain, joka auttaisi minua toipumaan.”

Hän huomasi, että joku seitsemän vuotta sitten Alissa Czisnyssä, kaksinkertainen Yhdysvaltain mestari, 21 vuotta häntä nuorempi. He menivät naimisiin viime elokuussa.

"Ja niin hän päätyi auttamaan minua mielestäni paljon enemmän kuin minä häntä, ja meillä on vain sellainen sopimus, että meidän tehtävämme on tehdä toisen elämästä parempi", hän sanoi. "Älä tee siitä vaikeampaa. Se on siis ollut meidän sopimuksemme. Tehkää vain toistenne päivästä parempi, eikä se ole kaikkea toiselle henkilölle, ja olkaa siellä koko ajan, se ei ole sitä. Se on kirjaimellisesti, katso mitä voit tehdä tehdäksesi heidän päivästään OK.

”Ja siitä on nyt yli seitsemän vuotta ja olemme vain hyräilleet, nauttineet toistemme seurasta koko ajan. Tulemme vain toimeen, joten olin todella iloinen voidessani mennä naimisiin hänen kanssaan, jotta se ei vain tuntunut vahvemmalta, meidän suhteena, vaan myös yhteisön hyväksymältä. Se on tavallaan sitä, mitä avioliitto tekee pariskunnille, ja se tavallaan ohjasi meidät polullemme. Ja rehellisesti sanottuna hän on luultavasti suurin syy, miksi olen tehnyt Stars On Icea viimeiset kolme vuotta ja pysynyt COVIDin läpi jatkaakseni sitä, on tehdä esityksiä hänen kanssaan.

"Hän on muuttanut elämäni 180 astetta."

Ja nyt hänen elämässään on edessä toinen suuri muutos.

Browning oli 10-vuotias, kun Neva täytti 50 ja hän muisti ajattelevansa, että se oli ikä, jolloin ihmiset kuolisivat pian.

"En tiedä mitä aion tehdä", hän myönsi. "No, kuten, teenkö enää esityksiä? Sanoisinko vain: "Tiedätkö mitä, minulla on muistoni ja olen onnellinen ja nyt voin tehdä koreografiaa muille ihmisille", vai voinko isännöidä esitystä tai ottaa luistimet ja...

"Kyse ei ole siitä, ettenkö rakastaisi sitä. Haluan muistaa sen. Ja olen tehnyt todella paljon töitä ollakseni tässä kunnossa.

”Olen 56 ja jatkan 57:ää. 56-vuotias vuonna 1977 oli paljon vanhempi kuin 56 nyt.

"Mutta minä teen arvion varmasti. Jokainen, joka tajuaa, että sinulla on vähemmän vuosia edessäsi kuin sinulla on takanasi, niin menee, se on kynnys, eikö niin?

"Olen utelias siitä, millaista elämäni on nyt ilman sitä jatkuvaa sen kuntotason jahtaamista, jolla minun on oltava. Haluan ehdottomasti pysyä kunnossa."

Tästä hän on varma: "Tuntuu ehdottomasti oikealta ajalta ja tärkeintä minulle oli, että nautin ajasta jäällä", hän sanoi.

Browning esittää tällä kiertueella kaksi sooloesitystä. Yksi niistä on David Grayn "Please Forgive Me". Czisny valitsi sekä musiikin että koreografi esityksen.

"Vitsi on se, että pidän luistelemisesta sen parissa, koska haluan sinun antavan minulle anteeksi, että olen kestänyt ja viihtynyt liian kauan", Browning murskasi.

Todellisuudessa esitys on pohdiskeluhetki.

"Se on täynnä tilaa", hän sanoi, "jossa katson ylös yleisöön, jotta saan mahdollisuuden olla kirjaimellisesti murehtimatta luistelusta niin paljon kuin nautin tästä edestakaisista, ja se katoaa muutamassa minuutissa. viikkoa.”

Tila, jossa urheilun uskolliset fanit voivat kertoa Browningille, mitä hänen luistelunsa on merkinnyt heille.

Ja Caroline-lapsi sanoi vielä viimeisen kerran: "Kiitos kysymästä."

"Se on juuri sitä", hän sanoi. "Vain rauhallinen hetki jäällä Stars On Ice -joukon kanssa, jotta voin jotenkin imeä sen, joo, vain imeä se."

TÄHTÄ JÄÄLLÄ

Milloin/Missä: Lauantai, 19.30, Honda Center, Anaheim

Luistelijoita on määrä esiintyä: olympiavoittaja Nathan Chen, maailmanmestarit Kurt Browning, Alexa Knierim ja Brandon Frazier, Madison Chock ja Evan Bates, maailman pronssimitalisti Ilia Malinin.

Lisätietoja: www.starsonice.com.

  • Uutishuoneen ohjeet
  • Uutisvinkit
  • Ota meihin yhteyttä
  • Ilmoita virheestä

Kurt Browning jättää hyvästit Stars on Icelle ja sen uskollisille faneille (1)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated: 29/04/2023

Views: 5283

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.