12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (2023)

Olen kirjoittanut ravintolaoppaita moniin kaupunkeihin ympäri maailmaa, mutta emme ole koskaan tehneet niitä Manilalle, kaupungille, jossa molemmat kasvoimme. Joskus meillä on tapana pitää lähimmät ihmiset ja paikat itsestäänselvyytenä, mikä ei koskaan ole hyvästä asia.

Joka tapauksessa, palasimme äskettäin nopeastimatka Manilaanhakemaan viisumia. Siellä ollessamme vierailimme joissakin suosikkiravintoloissamme luodaksemme tämän oppaan ja osoittaaksemme kauan odotettua rakkautta Filippiinien pääkaupunkiin ja sen vilkkaaseen ravintolamaailmaan.

Jos olet käynyt Filippiineillä, tiedät kuinka tärkeä ruoka on filippiiniläiselle kulttuurille. Filippiiniläiset rakastavat syömistä, mikä auttaa selittämään lukemattomia molempia palvelevia ravintoloitafilippiiniläistä ruokaaja globaaleja ruokia lähes joka kolkasta planeetalla. Kun olet nälkäinen Manilassa, sinun ei koskaan tarvitse mennä liian pitkälle löytääksesi jotain hyvää syötävää.

Manila on kosmopoliittinen kaupunki, jossa on monia ravintoloita, jotka tarjoilevat kaikkia ruokia, joita voit ajatella. Yhden tai kahden fine dining -ravintolan lisäksi en halunnut sisällyttää joukkoon liikaa kansainvälisiä ruokia tarjoavia ravintoloita. Sen sijaan halusin keskittyä paikallisiin ravintoloihin, joissa tarjoillaan erinomaista filippiiniläistä ruokaa.

Riippumatta siitä, mikä budjettisi on, jos kaipaat filippiiniläisiä ruokia Manilassa, tämä Manilan parhaiden ravintoloiden opas tarjoaa sinulle kattavuuden.

MANILA RAVINTOLAT PIKALINKIT

Auttaaksemme sinua suunnittelemaan matkaasi Manilaan olemme koonneet tänne linkkejä suositeltuihin hotelleihin, retkiin ja muihin matkailuun liittyviin palveluihin.

HOTELLIT

Parhaiksi arvioidut hotellit Makatissa, joka on yksi parhaista alueista majoittumiseen ensikertalaisille Manilassa.

MATKAT

MUUT PALVELUT

Tallenna tämä Pinterestissä!

Eikö sinulla ole aikaa lukea tätä Manilan parhaiden ravintoloiden opasta? Napsauta Tallenna-painiketta ja kiinnitä se myöhempää käyttöä varten!

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (2)

MINNE METRO MANILAN PARHAASTA FILIPINO-RUOKAAN

Olen järjestänyt tämän luettelon Manilan parhaista ravintoloista budjetin mukaan, jotta se olisi helpompi käydä läpi. Napsauta linkkiä siirtyäksesi mihin tahansa oppaan osioon.

  1. Hieno ruokailu
  2. Keskiluokka
  3. Halpoja ruokia
  4. Sijaintikartta

FINE DINING

1. Toyo Eatery

Tätä kirjoittaessa Manilassa ei ole Michelin-opasta, mutta jos olisi, tämän ravintolan pitäisi olla kyseisellä luettelolla.

Kokki Jordy Navarra ohjasi, joka harjoitteli Fat Duckissa Isossa-Britanniassa jaBo Innovaatio Hongkongissa, Toyo Eatery on yksi Manilan parhaista fine dining -ravintoloista. Se nimettiin Filippiinien parhaaksi ravintolaksi vuonna 2023 ja on tällä hetkellä listalla sijalla 42.Aasian 50 parasta ravintolaa.

Ruoanlaittotyylissään kansallismielinen keittiömestari Navarra tunnetaan leikkisästä ja innovatiivisesta filippiiniläisestä keittiöstään. Mene jollekin hänen maistelumenuistaan ​​ja saat unohtumattoman ruokailukokemuksen Manilassa.

Nämä kuvat olivat maistelumenusta, josta nautimme muutama vuosi sitten, mutta voit odottaa jotain tämän kaliiperia, kun varaat pöydän Toyo Eateryyn. Mitä katsot alla, on hänen näkemyksensäkimallus(Filipino Ceviche) valmistettu luonnonvaraisesta talakitokista (suolaveden kalasta), seesamista ja limetistä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (3)

Rakastin tätäpuutarhakasvisruoka... Se on keittiömestari Navarran kunnianosoitus suositulle filippiiniläiselle kansanlaululle nimeltä "Bahay Kubo".NIPA kotaviittaa perinteiseen filippiiniläiseen bambutaloon paalujen varassa. Se on talotyyppi, jonka löydät tyypillisesti Filippiinien maaseutualueilta.

Bahay Kubo -laulu kuvaa monia erilaisia ​​vihanneksia, joita kasvatetaan paalutalon puutarhassa. Kokki Navarra kuivatti munakoisot ja maapähkinät näyttämään maaperältä. Työnnä maaperä sivuun, niin löydät kaikki laulussa mainitut kahdeksantoista vihannesta haudattuna alla. Kuinka luovaa ja hauskaa!

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (4)

Puutarhan vihannesruoka oli näppärä, mutta ei paljon katseltavaa. Tämäkevyesti grillattua makrilliapuolikypsällä guavalla ja kamialla (bilimbi) oli paljon kauniimpi ja yhtä herkullinen.

Voit viitata artikkeliini aiheestaToyo Eaterysaadaksesi lisää kuvia tästä upeasta ateriasta.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (5)

Jos maistelumenut ovat sinun juttusi, sinun on varattava pöytä Toyo Eateryyn. Voit tehdä sen heidän kanssaanverkkosivusto.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (6)

Toyo Eatery

Osoite:2316, The Alley at Karrivin, Karrivin Plaza, 1231 Chino Roces Ave Ext, Makati, Metro Manila, Filippiinit
Toiminta-ajat:18-22, ti-la (suljettu su-ma)
Mitä tilata:Tasting menut

2. Palmusali

Balai Palma on yksi uudimmista filippiiniläisistä ravintoloista, jotka tarjoavat kekseliäitä makumenuja. Sijaitsee Palma Streetin varrella trendikkäällä alueellaVäestö, Makati, se tarjoaa mielenkiintoisen yksityisen ruokailukokemuksen kokki Aaron Isipin ansiosta. sanasalitarkoittaa "taloa" Ilonggossa, filippiiniläisessä murteessa, jota puhutaan hänen äitinsä alkuperästä.

Ennen Balai Palman avaamista elokuussa 2022 Chef Isip oli Chef de Cuisine kloKahdeksantoista, pariisilainen ravintola, jonka Le Figaro nimesi yhdeksi parhaista ravintoloista vuonna 2014. Vuonna 2015 hän sai Île de Francen alueen Trophée Espoirin tunnetulta ravintolaoppaalta Gault et Millaulta. Ellei erehdy, hän on ainoa filippiiniläinen kokki, joka on saanut tämän palkinnon.

Keittiömestari Isipin ranskalainen kulinaarinen koulutus on esillä Balai Palmassa, jossa hän valmistaa tämän kaltaisia ​​monimutkaisia ​​tekniikkalähtöisiä ruokiaube kolmessa koostumuksessa. Se koostuu ubesta, joka on valmistettu kolmella tavalla halaan-simpukoilla, Oscietra-kaviaarilla ja simpukkaemulsiolla.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (7)

Mitä katsot alla, on yksi hänen pääruokistaan ​​-jättiläinen mangroverapu kylmä somen. Tarjoiltuna rapukuoressa, se koostuu kylmistä somen-nuudeleista, jotka on heitetty aligueen (ravun mäti) ja rakuunakastikkeesta. Nuudeleiden päällä istuu chileläinen uni ja paistettu softshell-rapu.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (8)

Tämä seuraava pääruoka -boudin noir keitto seepiamusteella– oli yhtä herkullista ja kekseliästä kuin kaunista.

Leikki päälläFilippiiniläinen vuoti verta, tämä silmiinpistävä ruokalaji valmistettiin paistetusta kalmarista, porsaan chicharronista, sigarilyasista (siipipavuista) ja valkoisista papuista tarjoiltuna kulhossa seepiamusteella jamielestäni(riisikakkuja). Ellei erehdy, tuile tehtiin myös seepiamusteesta.

Muista tarkistaa artikkelini aiheestaPalmu salisaadaksesi lisää kuvia ja tietoa kokki Isipistä ja hänen upeasta ravintolastaan.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (9)

Ruoan lisäksi Balai Palmassa aterian tekee vielä erikoisemman itse tapahtumapaikka. Ravintola sijaitsee keittiömestari Isipin kaupunkitalossa, jossa hän asui vierailumme aikana.

Varaukset Balai Palmassa ovat pakollisia, ja ne voidaan tehdä heidän kauttaanInstagram-sivu.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (10)

Palmu sali

Osoite:6081b R Palma, Makati, Metro Manila, Filippiinit
Toiminta-ajat:19.00–1.00, to–la / 16.00–1.00, ke (suljettu su–ti)
Mitä tilata:Tasting menut

3. Chelen galleria

On kulunut muutama vuosi siitä, kun nautimme tästä ateriasta Gallery by Chelessä, joka on yksi Manilan parhaista fine dining -ravintoloista. Sitä ohjaa espanjalainen kokki Chele Gonzalez Gallery VASK -maineesta. Nyt suljettu Gallery VASK oli hänen palkittu ravintolansa, joka sijoittui listalla jopa 35. sijalleAasian 50 parasta ravintolaa.

Pohjois-Espanjassa syntynyt keittiömestari Chele työskenteli joissakin maailman parhaissa ravintoloissa, kuten El Bullissa, Mugaritzissa ja El Celler de Can Rocassa, ennen kuin muutti Manilaan ja avasi Gallery VASKin vuonna 2013. Hän sulki ravintolan vuonna 2017 ennen kuin uudisti ja avasi sen uudelleen. Chelen galleriana toukokuussa 2018.

Espanjalaisen keittiömestari Chelen juuret ovat espanjalaisessa keittiössä, mutta hän pyrkii juhlimaan filippiiniläistä ruokaa soveltamalla moderneja tekniikoita paikallisiin raaka-aineisiin ja esittämällä ne nykyaikaisemmalla tavalla.

Nämä kuvat olivat vuodelta 2018, joten en tiedä tekeekö hän vielä näitä ruokia, mutta täydellinen esimerkki Chef Chelen ruoanlaittokonseptista on tämä hauska ruokalaji ns.Aamiainen. Valmistettu longganisasta (filipiinomainen makkara), viiriäisen munasta ja marinoidusta papaijasta tarjoiltuna rapeassa adlaihirssinkuoressa, se on kokin omaperäinen ote klassikkoon.filippiiniläinen aamiainenruokalaji nimeltä longsilog.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (11)

Tämä seuraava ruokalaji oli mielenkiintoinen esitys kokki Chelen asemasta espanjalaisena kokina, joka valmistaa filippiiniläistä ruokaa. NimeltäänKaksoiskansalainen, se koostuu kahdella tavalla valmistetusta kalmarista – toisella piirustustekniikalla filippiiniläisestä keittiöstä ja toisellaEspanjalainen ruoka.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (12)

Tätä kaunista ja herkullista papaijasta ja sinapinlehdistä valmistettua jälkiruokaa kutsuttiinPa-yaya. Siinä oli mielenkiintoinen aromaattinen, melkein mausteinen maku, ehkä sinapinlehdistä.

Kuten kuvattu, nämä kuvat ovat vuodelta 2018, mutta voit viitata artikkeliini aiheestaChelen gallerialisätietoja siitä, mitä voit odottaa tältä ravintolalta.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (13)

Viimeisestä Gallery by Chele -ateriastamme on kulunut aikaa, mutta viimeaikaisten arvostelujensa perusteella ravintola on yhtä hyvä kuin koskaan. Kuten kaikki ravintolat, jotka tarjoavat maistelumenuja,varauksiaovat pakollisia.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (14)

Chelen galleria

Osoite:5/F Clipp Center, 11th Avenue corner, 39th St, Taguig, Metro Manila, Filippiinit
Toiminta-ajat:12NN-22, ti-su (suljettu maanantaisin)
Mitä tilata:Tasting menut

KESKIALUJA

4. Cafe Adriatic

Ollakseni rehellinen, pidän mieluummin mukavasta ruoasta jakaturuokaafine dining -ruokailun sijaan, joten suosin enemmän ravintoloita, kuten Cafe Adriatico. Yksi Manilan ikonisimmista filippiiniläisistä ravintoloista, tämä Malate-instituutti on tarjonnut herkullista ruokaa vuosikymmeniä, eivätkä ne osoita hidastumisen merkkejä lähiaikoina.

Cafe Adriatico tarjoaa täyden valikoiman filippiiniläisiä ruokia, ja lähes kaikki vuosien varrella tilaamamme on ollut herkullista. Tänään aloitimme tälläpaahdettua putijuustoavalmistettu leivotulla Laguna-juustollaFilippiiniläinen suolaleivän päällä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (15)

Cafe Adriaticossa on monia pakollisia ruokia, mutta yksi suosituimmista on heidän kuuluisapancit palabok.

Pancit viittaa kiinalaisvaikutteisten nuudeliruokien perheeseen, joka on valmistettu riisinuudeleista ja erilaisista lihasta, merenelävistä ja vihanneksista. Pancitteja on monenlaisia, mutta pancit palabok viittaa tiettyyn tyyppiin, joka on valmistettu paksuun katkarapupohjaiseen kastikkeeseen tukahdutetuista nuudeleista. Sen päällä on kovaksikeitetyn kananmunan viipaleita, katkarapuja, tinapa-hiutaleita (savukala), chicharron-paloja ja hienonnettua vihreää sipulia.

Cafe Adriaticon pancit palabok on uskomattoman maukas ja yksi suosikkiversioistani tästä klassisesta filippiiniläisruoasta.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (16)

Kokeilemme yleensä jokaisella vierailulla yhtä tai kahta uutta ruokaa, paitsi Cafe Adriaticon versiotaadoboon jotain, joka minulla on oltava joka kerta.

NimeltäänLola Isingin Adobo Rice, tämä filippiiniläisen kansallisruoka, joka on valmistettu paistetusta porsaan vatsasta adobo-riisin päällä, on yksi suosikkiasiani, jonka voin tilata tässä ravintolassa. Se on filippiiniläistä lohturuokaa herkullisimmillaan.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (17)

Manilassa on muutama Cafe Adriatico -konttori, mutta tämä Adriatico-kadun varrella oleva myyntipiste on tunnetuin. Mene sinne, jos voit.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (18)

Yksinkertaisen mutta klassisen sisustuksensa tavoin Cafe Adriatico on ajaton ravintola, joka jatkaa uskomattomien filippiiniläisten ruokien tarjoilua tulevina vuosina.

Cafe Adriatico on LJC Restaurant Groupin lippulaivaravintola, joka on yksi Manilan arvostetuimmista ravintolatoimijoista. Sen perusti Larry J. Cruz (nykyään kuollut) saatuaan valtavasti menestystä juuri tämän ravintolan avaamisesta vuonna 1979. Kun kuulet, että LJC Group omistaa ja ylläpitää ravintolaa, on mahdollista, että se menee ohi. Ollakseen hyvä.

Muita Manilan menestyneitä LJC:n sateenvarjossa olevia ravintoloita ovat Abe, Cafe Havana, Lorenzo's Way ja Fely J's Kitchen, vain muutamia mainitakseni.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (19)

Cafe Adriatic

Osoite:1790 M. Adriatico St, Malate, Manila
Toiminta-ajat:klo 7-22, päivittäin
Mitä tilata:Lola Isingin adobo-riisi, pancit palabok

5. Romulo Cafe

Romulo Cafe on toinen pakollinen ravintola Manilassa aitoa filippiiniläistä ruokaa varten. Sen aloittivat lapsenlapsetCharles P. Romulus, entinen filippiiniläinen diplomaatti, sotilas, toimittaja ja kirjailija, joka toimi aikoinaan Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksen puheenjohtajana.

Romulan lapsenlapset avasivat ravintolan muistoakseen isoisänsä elämää ja uraa perheresepteillä, kuten isoäitinsä kanarelleno ja setänsä kare-kare. Se on ihailtava konsepti ja kunnianosoitus, joka toteutettiin erittäin hyvin.

Kuten Cafe Adriatico, Romulo Cafe tarjoaa täyden valikoiman klassisia filippiiniläisiä ruokia. Tänään aloitimme yhdellä suosikkiruoistani -kalmarivauvapaistettu oliiviöljyssä ja valkosipulissa. Vakavia herkkuja.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (20)

Jos haluat maistaa parhaita paikallisia ruokia Filippiineillä, sinun tulee ehdottomasti kokeilla kare-karea. Se on mielenkiintoinen currymainen liha- ja vihannespata, joka tarjoillaan suolaisessa maapähkinäpohjaisessa kastikkeessa.

Rakastan kare-karea, mutta Filippiinien pienemmät ravintolat tekevät siitä usein liian paksua ja makeaa. Romulo Cafen versio – nsTito Gregin Kare-Kare- on yksi parhaista, mitä minulla on ollut missään Manilan ravintolassa. Nöyrä mielestäni tämä kare-kare on niin hyvä kuin se saa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (21)

Kare-karea voidaan valmistaa erilaisista lihapaloista, kuten häränhäntä, kinkku, kinkku ja sianravi. Tito Greg valmistaa sen häränhäntästä, paprikasta, höyrytetyistä vihanneksista ja kotitekoisesta bagoongista (katkaraputahna).

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (22)

Et voi nauttia kare-karesta ilman bagoongia!Newtviittaa makean suolaiseen tahnaan tai kastikkeeseen, joka on valmistettu fermentoidusta katkarapusta tai krilistä. Riippuen siitä, kuka sen teki, se voi olla erittäin pistävä, mutta Romulo Cafen versio on juuri oikea.

Bagoongilla on voimakas maku, joten muista käyttää sitä säästeliäästi kare-karen kanssa. Pienellä pääsee pitkälle.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (23)

Mikään filippiiniläinen ateria ei ole todella täydellinen ilman sinangagia taivalkosipulilla paistettua riisiä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (24)

Menemme aina Quezon Cityn myyntipisteeseen, mutta Romulo Cafella on muutama konttori Manilassa. Voit viitatasijaintikarttatämän viestin alalaidasta löytääksesi lähimmän ravintolan.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (25)

En tiedä muista ravintoloista, mutta QC-konttori on vanhassa kunnostetussa kodissa. Se lisää ravintolan vetovoimaa, koska tuntuu kuin nauttisit näistä perintöresepteistä vieraana Romulon perheen kodissa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (26)

Ravintolan seinillä roikkuvat kuvat Carlos P. Romulosta tekevät ruokailukokemuksesta vieläkin ikimuistoisemman.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (27)

Romulo kahvila

Osoite:Lazcano cor., Sct. Tuazon Brgy. Thomas Brown, 32 Sct. Dr. A.S. Lazcano St, Diliman, Quezon City, Filippiinit
Toiminta-ajat:11-15, 18-22, päivittäin
Mitä tilata:Lola Virginian täytetty kana, Tito Gregin kare-kare, naudan kaldereta juustopallolla

6. Karja (Quezon City Branch)

Jos pidät paistetusta sianlihasta, tulet rakastamaan tätä ravintolaa. Karjassa tarjoillaan monia filippiiniläisiä ruokia, mutta yksi asia, joka teki niistä kuuluisia, on heidän rapea pata. Siitä lisää myöhemmin.

Aloitimme juhlamme tällä friteeratulla chicharron-lautasella. Se sisältääkolme erilaista chicharronia– chicharron bulaklak (suoliliepeen), chicharron bituka (suoli) ja kanan nahka. Ei terveellisin ruokalaji, mutta ehdottomasti herkullinen!

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (28)

Voit lievittää syyllisyyttä yhdistämällä chicharronisi johonkin vehreään ja vihreään, kuten tämä vati.pinaattia ja sieniä. Se on valmistettu rusketetuista shiitake- ja nappisienistä sekä kuihtuneesta pinaatista espagnolekastikkeessa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (29)

Olen yksinkertainen kaveri. Jos näenkalmarivauvapaistettuna valkosipulissa ja oliiviöljyssä ravintolan ruokalistalla, niin tilaan sen. Aina.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (30)

Kaikki, mitä meillä oli ennen tätä, oli herkullista, mutta tämä on yksi ruokalaji, joka teki Livestockista sen, mitä se tänään on. Se on heidän uskomattoman hellä versiorapea patatai friteerattua sianlihaa (tai rystysä) tarjoiltuna etikasta, soijakastikkeesta, sipulista, valkosipulista, jauhetusta mustapippurista ja sokerista tehdyn dippikastikkeen kanssa.

Kerran esillä Bizarre Foods: Delicious Destinations -sarjassa Andrew Zimmernin kanssa, Livestock'sSuussa sulava rapea Pataon niin herkkä, että voit leikata sen vaivattomasti mehutikkutikulla. Se on uskomattoman herkullinen ja helposti suosikkiversioni rapeasta patasta Manilassa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (31)

Kuten neuvottiin, et voi nauttia filippiiniläisestä ateriasta ilmanvalkosipuliriisiä. Katso kaikki nuo rapeat paistetun valkosipulin palat!

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (32)

Karjalla on kaksi myyntipistettä Manilassa, mutta suosittelemme menemään heidän Quezon City -konttoriinsa. Se on alkuperäinen sivukonttori ja kokemuksemme mukaan parempi kuin heidän ravintolansa BGC:ssä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (33)

Ajatus rapeasta patasta Livestockissa saa hymyn huulilleni. Se on yksi suosituimmista ravintoloistani ulkomaisten vieraiden viihdyttämiseen Manilassa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (34)

Kotieläin

Osoite:Presidentin puutarha 1, 41 Sgt. War Ave, Diliman, Quezon City, Metro Manila, Filippiinit
Toiminta-ajat:klo 11-23, päivittäin
Mitä tilata:Rapea pata

7. Manam

Manam on ollut yksi Manilan kuumimmista ravintoloista muutaman vuoden ajan. He tarjoavat herkullista ruokaa kaikkialla, mutta yksi ruokalaji kaikkien huulilla on tämä ennennäkemätön versio pancit palabokista.

Ennen kuin siirrymme Manamin ruokiin, halusin puhua lyhyesti itse ravintolasta. Manam on yksi Manilassa menestyneen ravintolatoimijoiden ryhmän Moment Groupin brändeistä. Vaikka LJC Group tunnetaan perinteistä filippiiniläistä ruokaa tarjoilevista ravintoloista, Moment Groupin alaiset ravintolat ovat nykyaikaisempia ja tarjoavat laajemman valikoiman kansainvälisiä ruokia.

Suosittelen myöhemmin lisää Moment Group -ravintoloita, mutta nyt palataan tähän herkulliseen ja erittäin suosittuun ruokaan, jota Manam kutsuurapea pancit palakob. Tiedät jo, mitä perinteinen pancit palabok on, mutta mikä tekee Manamin versiosta niin ainutlaatuisen, on se, että se tarjoillaan korkean rapean paistettujen nuudeleiden kanssa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (35)

Laitettuaan lautasen paistettuja nuudeleita pöydällesi, tarjoilija kaataa niiden päälle suolaista katkarapukastiketta. Tämä kosteuttaa lasinuudelit välittömästi ja antaa niille jokaisen filippiiniläisen tutun koostumuksen. Sen lisäksi, että se on herkullinen, se on ainutlaatuinen hetki pöytäteatterissa, jota ei ole koskaan ennen nähty pancit palabokin kanssa.

Kaikki saavat rapean palabokin, mutta voit tilata myös perinteisen version. Tämä on toinen konsepti, joka tekee aterian Manamissa niin mielenkiintoisen. He tarjoavat valikoillaan kaksi filippiiniläistä ruokaa - yksi perinteinen ja toinen kierre. Kuinka siistiä?

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (36)

Tässä on toinen versio rapeasta pancit palabokista, mutta tällä kertaa kastikkeella, joka on valmistettumustekalan muste. Nam!

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (37)

Tämäporeileva rapea puuroon toinen innovatiivinen ruokalaji, joka kuuluu "Twists" -luokkaan. Yksi filippiiniläisen keittiön rakastetuimmista ruoista, sinigang on hapan filippiiniläinen keitto tai muhennos, mutta tämä versio tarjoillaan kierrettynä valurautalautasella.

Emme tilannut sitä, koska pidämme sinigang-happamasta, mutta toinen Manamin paljon puhuttu ruokalaji on heidän vesimelonilihan sinigang. Nimeltäännaudan lyhyt kylkiluu ja vesimelonipuuroa, se on mielenkiintoinen ote klassiseen filippiiniläiseen ruokaan, joka on enemmän makea kuin hapan.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (38)

Manam’sissa ei ole pulaa klassisista ja kekseliäisistä sinigang-ruoista. Tämä versio on nslohen pääpuuroa mison ja guayabanon kanssa(soursop).

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (39)

Yllätysyllätys, herkullinen lautanenkalmarivauvaoliiviöljyssä ja valkosipulissa paistettuna se tulee pöytään.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (40)

Tässä ei tarvita käänteitä – tämä klassikkogrillattua kalmariatai grillattu kalmari on herkullista millä tahansa tavalla teet sen.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (41)

Jos pidät grillatusta porsaan vatsasta mieluummin kalmarista, kannattaa kokeilla tätäpaistettua sianlihaa. Täällä ei keksitty mitään, mutta se oli aivan herkullista.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (42)

Twist tai ei, filippiiniläinen ruoka on aina parastavalkosipulilla paistettua riisiä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (43)

Manam tarjoaa myös muutamia hauskoja pirtelöitä. Tämäube ja saago shakeoli virkistävää ja herkullista.

Seuraavalla vierailullamme kokeilen Choc-pähkinäpirtelöä. Choc-nut on ikoninen filippiiniläinen karkkipatukka, joka on valmistettu maapähkinöistä ja kaakaojauheesta.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (44)

Koska Manam on niin menestyvä brändi, sillä on sivuliikkeitä kaikkialla. Alla olevassa kuvassa on Robinsonin Magnolia-haara, mutta sinun pitäisi pystyä löytämään sellainen jokaisesta Manilan suuresta ostoskeskuksesta.

Manamin lisäksi muita suosittuja Moment Group -ravintoloita ovat8 Leikkaa hampurilaisia, Ooma janauha yksi. Heillä on myös speakeasy nimeltään Bank Bar. Et todellakaan voi mennä pieleen Moment Groupin julkaiseman kanssa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (45)

Manam

Osoite: Useita myyntipisteitä
Toiminta-ajat:Vaihtelee haarakohtaisesti
Mitä tilata:Rapeaa pancit-palabokkia, riisipuuroa naudan lyhyellä kylkiluulla ja vesimelonilla

8. Seaside Market Macapagal Boulevardilla (Dampa Seaside Market)

Oletko koskaan nähnyt vuoden 2008 Filippiinien No Reservations -jaksoa, johon edesmennyt suuri Anthony Bourdain vietiinFarmer's Market Kuubaossapaikallisen oppaan toimestaIvan Man Dy?

Farmer's Market on kuuluisan dampan koti Manilassa. Termiramppitarkoittaa kirjaimellisesti "mökki" tagalogin kielellä, mutta sitä käytetään viittaamaan märkätorille, josta ruokailijat voivat ostaa tuoreita mereneläviä ja valmistaa ne sitten haluamallaan tavalla ravintolassa.

Farmer’s Marketin dampa on ikoninen, mutta tässä oppaassa suosittelen sen sijaan Macapagal Boulevardin varrella sijaitsevaa dampa merenrantatoria. Se on lähellä Manilan lahtia ja tarjoaa mielestäni miellyttävämmän kokemuksen kuin Cubaon dampa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (46)

Märkämarkkinat ovat usein kaoottisia, likaisia ​​ja haisevia, joten ne eivät välttämättä sovi kaikille, mutta jos haluat uppoutua paikalliseen kulttuuriin, torilla käyminen on loistava tapa tehdä se. Jos olet meren antimien ystävä, aterian nauttiminen dampassa on välttämätöntä.

Macapal Boulevardin varrella sijaitseva dampa on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja se on ollut perheeni suosikkipaikka tämän tyyppiselle ruokailukokemukselle. Se koostuu kymmenistä myyntikojuista ja ravintoloista, ja se on iso dampa, joka myy lähes kaikenlaisia ​​Filippiineillä saatavilla olevia mereneläviä.

Alla olevassa kuvassa live-astioitamutarapujaja ämpäri tuoreita rapukynsiä. Paistettu rapu suolamunan kanssa on yksi äitini suosikkiruoista tässä dampassa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (47)

Jos mutaravut eivät ole tarpeeksi jännittäviä sinulle, ehkä haluat kokeillaCuracaosen sijaan.Curachaon paikallinen termi "jakorapuille" tai "punaisille sammakkoravuille", joka on Sulun, Zamboangan ja Bataanin maakuntien vesillä yleinen raputyyppi.

Alla olevia näytteitä ei ole kypsennetty. Curacha-ravuilla on punainen-oranssi väri jopa eläessään.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (48)

Pidätkö kokonaisesta kalasta tai kalmarista? Sinulla on paljon valinnanvaraa tässä dampassa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (49)

Tiedätkö mitä nämä ovat? Jos luulit, että he näyttivät rukoilevan sirkan ja katkarapujen rakkauslapselta, et ole yksin.

Nimeltäänmantis katkarapuNäillä lihansyöjääyriäisillä on lisäkkeitä, jotka voivat iskeä saalista 0,22 kaliiperin luotia vastaavalla voimalla. Valkosipulin kanssa sekoitettuna ne maistuvat melko hyvältä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (50)

Kun olet ostanut kaikki merenelävät, voit valmistaa ne yhdessä dampan monista ravintoloista. Jokainen ravintola tarjoaa samanlaisia ​​tapoja valmistaa mereneläviä, mutta kaikkia ei ole luotu tasa-arvoisiksi. Henkilökohtaisesti menemme ainaHongkongin mestarikokkitaiHuey Ying.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (51)

Kampasimpukatjuustolla leivotut ovat suosittu valinta Filippiineillä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (52)

Manilan lahden lähellä sijaitseva Macapagal dampa on kivenheiton päässä Mall of Asiasta, joten voit viettää iltapäivän yhdessä Aasian suurimmista ostoskeskuksista kala- ja äyriäisjuhlien jälkeen.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (53)

Macapagal dampa on U-muotoinen laitos, jonka keskellä on märkätori ja kaikki sitä ympäröivät ravintolat. Monet laitoksista ovat kiinalaisia ​​ravintoloita, mukaan lukien ne kaksi, joita suosittelin aiemmin. Jos haluat aitoa kiinalaista ruokaa, kumpi tahansa olisi erinomainen valinta.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (54)

Seaside Market Macapagal Boulevardilla

Osoite:GXWP+2RJ, Diosdado Macapagal Blvd, Pasay, Metro Manila, Filippiinit
Toiminta-ajat:10.00-22.30, päivittäin
Mitä tilata:Tuoreet merenelävät

EDULLISET SYÖT

9. Bacolod Chicken Parilla

Kuten monet ihmiset, paistettu kana on suosikkini kanavalmisteena, mutta tämä on yksi ravintola, joka voi haastaa sen. Bacolod Chicken Parilla on erikoistunut inasaliin, menetelmään grillata kanan hiilellä, ja se on peräisin Bacolod Citystä ja Länsi-Visayasin alueelta.

Kana käyttäytyion tehty annattossa, calamansissa, etikassa ja pippurilla marinoidusta kanasta. Marinoitua kanaa grillataan sitten hiilellä samalla, kun se valettelee marinadilla. Se on herkullinen tapa grillata kanaa, josta on tullut erittäin suosittu Manilassa ja muilla Filippiineillä. Voit saada sen erilaisilla kananpaloilla, kuten koivilla, siivellä, rinnalla ja perseellä.

Olemme syöneet monissa insasal-ravintoloissa Manilassa ja Bacolod Chicken Parilla on suosikkimme. Olemme käyneet täällä vuosia.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (55)

Bacolod Chicken Parillan erikoisuus on inasaalinen, mutta minulle ne palvelevat yhtä parhaistaporsaan sisigmyös Manilassa. Se on alun perin Pampangasta kotoisin oleva erittäin suosittu baarichow-ruoka, joka on valmistettu hienonnetuista possun kasvoista, korvista ja kananmaksasta, joka tarjoillaan kiertelevällä valurautalautasella.

Manilassa on monia versioita sisigistä. Monet filippiiniläiset nauttivat talon rapeasta sisigistä chicharronin kanssa sellaisessa paikassa kuin Gerry's Grill, mutta minä pidän tämän kaltaisista versioista. Se on valmistettu enemmän etikasta ja maistuu Kapampanganin alkuperäiselle.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (56)

Heinäsirkaton Bacolod Chicken Parillan kasvisruokani. Se koostuu kangkong-vesipinaatista, joka on kypsennetty adobo-tyyliin paistetun sianlihan palasilla.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (57)

Ja tietenkään et voi unohtaavalkosipuliriisiä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (58)

Bacolod Chicken Parilla

Osoite:93 Sct. Kings St, Diliman, Quezon City, Metro Manila, Filippiinit
Toiminta-ajat:11.00-23.30, päivittäin
Mitä tilata:Kana inasal, porsaan sisig, apan-apan

10. Aristokraatti

Haluamme kysyä tapaamilta ihmisiltä, ​​mikä heidän hypoteettinen viimeinen ateriansa olisi. Jotkut filippiiniläiset sanovat sinigang, toiset sianlihagrilli. Mitä tahansa, se on yleensä ruokalaji, joka antaa heille lohtua ja muistuttaa heitä heidän lapsuudestaan. Avoinna vuodesta 1936, useat filippiiniläiset, joita olemme kysyneet, on sanonut The Aristocrat -ravintolan kanagrillin.

Aristocrat on ikoninen ravintola, joka aloitti aStudebakerin. Nykyään se on edelleen yksi Manilan rakastetuimmista filippiiniläisistä mukavuusravintoloista, ja kaikki johtuu heidänkanagrillija kotitekoista java-kastiketta.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (59)

Kanagrilli on aristokraattien erikoisuus, mutta heidänporsaan grillion myös herkullista. Riippumatta siitä, minkä tyyppisen grillin tilaat, sen mukana tulee kuppi heidän herkullista java-riisiä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (60)

Jos kanagrilli ja sianlihagrilli eivät riitä sinulle, niin ehkä haluat kokeillaporsaan kylkiluitayhtä hyvin. Bottom line, jos se on grillattu ja tarjoillaan heidän kuuluisan java-kastikkeen kanssa, se tulee olemaan hyvää.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (61)

Grillilihat ovat jo päällystetty javakastikkeella, mutta se ei riitä. He antavat sinulle ylimääräisiä pakkauksia hyvään mittaan. Tämä tavara on kultaa, joten tuomme aina kotiin ylimääräiset pussit kotikäyttöön.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (62)

Jos haluat jotain mielenkiintoista pestä grillattua kanaa, voit kokeilla lasillista tätäsaagoa ja gelatiinia. Se on avirkistävä filippiiniläinen juomavalmistettu tapiokahelmistä (sago), gelatiinista (gulamaanista), ruskeasta sokerista ja vedestä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (63)

Kun ajatteleeparhaat filippiiniläiset jälkiruoat, ensimmäinen asia, joka tulee useimpien ihmisten mieleen, on halo-halo. Se on virkistävä jälkiruoka, joka on valmistettu jäästä, makeutetusta kondensoidusta maidosta ja sekoituksesta eri ainesosista, kuten ube, kookossuikaleet, makeutetut pavut, lechen flan ja paljon muuta.

Yleensä halo-halo on erittäin värikäs, mutta tämähalo-halo valkoinenon tehty hillitymmällä ainesvalikoimalla. Perinteinen halo-halo on katseenvangitsija, mutta pidän parempana versioita, jotka on valmistettu vähemmällä ja harkitummin sekoituksella, kuten tämä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (64)

Aristocrat on ikoninen ravintolabrändi, joten luultavasti löydät sivuliikkeen jokaisesta Manilan ostoskeskuksesta, mutta pääravintola sijaitsee Roxas Boulevardin varrella Manilan lahden edessä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (65)

Aristokraatti

Osoite:432, 1004 San Andres St, Malate, Manila, 1004 Metro Manila, Filippiinit
Toiminta-ajat:6-12MN, päivittäin
Mitä tilata:Kanagrilli, sianlihagrilli

11. Trellis

Kuten kuvattiin, porsaan sisig on alun perin Kapampangan-ruoka, mutta nyt sitä löytyy melkein jokaisesta filippiiniläisestä ravintolasta ja baarista Filippiineillä. TheTrellis ravintolaeivät ehkä ole keksineet ruokaa, mutta tietääkseni he olivat ensimmäinen ravintola, joka tarjoili sitä Manilassa. Loppu on historiaa.

Trellisin omistaa kuuluisa Tayagin perhe Pampangasta. Jos katsoit sen, saatat muistaa kokki Claude Tayagin samasta Filippiinien jaksosta Ei varauksia Anthony Bourdainin kanssa.

Trellis tarjoilee monia herkullisia filippiiniläisiä ruokia, mutta yksi ruokalaji, josta he ovat edelleen tunnetuimpia, jopa kaikkien näiden vuosien jälkeen, on heidän sianlihansa.

Kuten sanoin, Manilassa on monia muunnelmia sisigistä, mutta jos haluat kokeilla sellaista, joka on lähinnä Kapamanganin alkuperäistä, niin tässä se on. Henkilökohtaisesti se on suosikkiversioni pork sisigistä Manilassa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (66)

Sizzling sisig on talon erikoisuus, mutta tilaan ainasihisevä puolit(kalmari) myös.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (67)

Therätisevä limpo, joka on pohjimmiltaan friteerattua porsaan vatsaa, on toinen Trellis-menestys. Se tarjoillaan tomaatti-, sipuli- ja bagoong-balayan-lisäsalaatin kanssa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (68)

Jos pidät kypsymättömien vihreiden mangojen mausta, sinun on kokeiltava tätä salaattia nimeltäMango KBS. Se koostuu kuutioiduista vihreistä mangoista, jotka tarjoillaan tomaattien, sipulien ja bagoongin kanssa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (69)

Mikä sopii parhaiten filippiiniläisten ruokien kanssa?Valkosipuli riisitietysti!

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (70)

Trellis on ikoninen ravintola Quezon Cityssä. Se on vähän vaellus Makatista, mutta jos matkustat ruoan takia kuten me, se on matkan arvoinen.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (71)

Ei röyhelöitä, ei mitään hienoa. Vain nöyrä ravintola, jossa tarjoillaan herkullista ruokaa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (72)

Trellis

Osoite:J3W3+44F, Kalayaan Ave, Diliman, QC, Metro Manila, Filippiinit
Toiminta-ajat:klo 11-22, päivittäin
Mitä tilata:Porsaan sisig, kiertelevä kalmari, mango kbs, burong katkarapu "balo-balo"

12. Peersin vetäytyminen

Manilassa on monia edullisia ravintolaketjuja. Jotkut suosituimmista ovat Mang Inasal, Goodah, Tapa King ja Dencio's. Yksi suosikeistani on Pares Retiro, naudanlihapaloihin erikoistunut ketju.

Naudanlihapalaton suolaisen makea filippiiniläinen haudutettu naudanlihamuhennos. Termiparestarkoittaa "pareja" ja viittaa käytäntöön yhdistää naudanlihapata valkosipuliriisin ja kulhoon kirkasta keittoa. Valmistettu sulavan pehmeistä naudanlihapaloista, se on herkullinen ruokalaji, jota syödään usein aamiaiseksi Filippiineillä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (73)

Klassiset naudanlihapalat tarjoillaan lautasella, mutta voit saada myös apiristävä versiotarjoillaan castiron-pannulla naudan jänteen ja paistetun kananmunan kanssa. Jos et ole tietoinen naudan jänteen iloista, sinun on tilattava tämä.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (74)

Minun mielestäni,vesiputouson yksi maailman parhaista aamiaisruoista. Longsilogin lisäksi Pares Retirosta saat monia muita versioita silogista, kuten tapsilog, tocilog, bangsilog ja lechonsilog.

Jos nämä suositut ja äärimmäisen herkulliset aamiaisruoat eivät ole sinulle tuttuja, voit lukea niistä lisää artikkelistaniFilippiiniläiset silogiateriat.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (75)

Heidän maukkaita naudanlihapaloja lukuun ottamatta tämä on toinen syy, miksi rakastan Pares Retiroa. Mitä katsot onluuydintä. Se on tavallinen tuote tässä ravintolassa, jota voit saada tavallisena tai mausteisena versiona pieninä, keskikokoisina ja suurina koossa. Alla olevassa kuvassa on väline, joka oli enemmän kuin tarpeeksi meille kahdelle.

Luuydin on syntisen herkullinen ruokalaji, jota on mukava välillä nauttia. Onneksi voit saada sen milloin haluat Pares Retirosta.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (76)

Auttaaksemme huuhtelemaan koko luuytimen, nautimme klassisesta (ja värikkäästä) versiostaFilippiiniläinen halo-halo.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (77)

Käymme aina Tomas Moraton sivuliikkeessä QC:ssä, mutta Pares Retiro -ravintolalla on useita sivukonttoreita Manilassa.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (78)

Peersin peruuttaminen

Osoite: Useita oksia
Toiminta-ajat:Vaihtelee haarakohtaisesti
Mitä tilata:Naudanpalat, luuydin

SIJAINTIKARTTA

Auttaakseni sinua navigoimaan näihin ravintoloihin Manilassa, olen kiinnittänyt ne kaikki alla olevaan karttaan. Napsauta linkkiä saadaksesi alive-versiokartalta.

12 ravintolaa Manilassa, joihin haluat lentää | Lentää hakemaan ruokaa (79)

LOPPUAJAUKSIA FILIPINO-RUOKISTA JA MANILAN PARHAISTA RAVINTOLOISTA

Emme asu enää Filippiineillä, mutta pidämme Manilaa edelleen kotina. Perheemme asuvat siellä edelleen, joten aiomme mennä takaisin käymään vähintään kerran kahdessa vuodessa. Aina kun käymme, käyn varmasti useammissa suosikkiravintoloissamme ja löydän uusia paikkoja lisättäväksi tähän oppaaseen.

Siihen asti toivon, että olemme antaneet sinulle tarpeeksi jatkoa, jotta voit nauttia parhaista filippiiniläisistä ruuista Manilassa. Kiitos lukemisesta ja nauti Filippiinien matkastasi!

Tietojen paljastaminen

Jotkut tämän artikkelin Manilan parhaita ravintoloita käsittelevistä linkeistä ovat affiliate-linkkejä, mikä tarkoittaa, että ansaitsemme pienen palkkion, jos teet varauksen ilman sinulle lisäkustannuksia. Arvostamme todella tukeasi, sillä se auttaa meitä tekemään enemmän näitä ilmaisia ​​matka- ja ruokaoppaita. Salamat!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated: 06/06/2023

Views: 5317

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.