10 parasta Longganisaa Filippiineillä ja mistä niitä saa (2023)

Rakastan longganisaa. Mutta myönnän, että minulla oli tapana syrjiä joitain alueellisia makuja. Kaikenlaisten longganisojen kanssa Filippiineillä minun piti pitää kiinni yhdestä suosikkista, jotta en hukkuisi. Ja lievänä Ilokanana olen aina oletuksena kallistunut Vigan longganisaan.

Vasta kun ystäväni lähetti minulle Nueva Ecija longganisa -pakkaukset viime kuussa, minun piti miettiä ennakkoluuloani uudelleen. Kypsennettynä täyteläinen ja pistävä valkosipuli longganisa oli vahva haastaja kaikkien aikojen suosikkiani vastaan. Tämän herkullisen kokemuksen ansiosta toivotan nyt avoimin mielin tervetulleeksi erilaiset longganisat Filippiineillä.

Tästä eteenpäin poistan kaikki ennakkoluulot ja aloitan etsiä Filippiinien parasta longganisaa. Sallikaa minun nyt koota kaikki tuntemamme lajit tähän yhteen mehukkaaseen luetteloon. Ole hyvä.

10 erilaista longganisaa Filippiineillä

1. Vigan longganisa

10 parasta Longganisaa Filippiineillä ja mistä niitä saa (1)

Tietysti aloitan tämän listan sydäntäni lähinnä olevasta longganisasta. Mikään ei ole verrattavissa Vigan longganisan valkosipuliseen tuoksuun - ja voin sanoa tämän luottavaisin mielin. Loppujen lopuksi se on paljon valkosipulia, joka erottaa tämän tyypin kaikista muista longganisatyypeistä Filippiineillä.

Vaikka Vigan ei ole ainoa kaupunki, joka tuottaaasia longganisa,sillä on varmasti etunsa sen sijainnin vuoksi: Viganin vieressä on viehättävä Sinaitin kaupunki, joka tunnetaan myös pohjoisen valkosipulikeskuksena. Ei ihme, että Ilocanos panee kaikki yrtteihin!

Pullea ja savuinen, Vigan longganisa sopii parhaiten pariksisilogijaIloko etikka.Se on myös Viganin keskeinen ainesosaempanada, toinen Ilocanon suosikki - mutta se on tarina toiselle päivälle.

Lue myös:15 pakollista ravintolaa Vigan Cityssä True-Blue Ilocanosin mukaan

2. Lucban longganisa

10 parasta Longganisaa Filippiineillä ja mistä niitä saa (2)

Eurooppalaiset vaikutteet näkyvät poikkeuksellisen selvästi Lucban longganisassa. Sen lisäksi, että se sisältää valkosipulia ja etikkaa, se käyttää myös Välimeren mausteita, kuten oreganoa ja paprikaa.

Laihdumpi kuin useimmat longganisa-tyypit, Lucban longganisa on erottuvan suolainen ja hapan samaan aikaan. Quezonin maakunta juhlii tätä herkkua Pahiyas-festivaalin kautta, jossa paikalliset käyttävät longganisaa koristeena.

Kun seuraavan kerran löydät itsesi Quezonista, muista nauttia Lucbanin longganisastasilogija yhtä kuuluisapancit habhab!

3. Pampanga longganisa

10 parasta Longganisaa Filippiineillä ja mistä niitä saa (3)

Filippiiniläinen ruokaopas ei voi olla olemassa ilman maininta Filippiinien kulinaarisesta pääkaupungista. Pampanga ylpeilee saavansa molempien maailmojen parhaat puolet: senlongganisa jamonadojaasia longganisamolempien puolesta on kuoltava! Jälkimmäinen tunnetaan paremmin nimellä Guagua longganisa, joka on kotoisin samannimisestä Kapampanganin kaupungista. Mutta entinen on noussut mainetta valtakunnallisesti.

Pampanga’s Bestista on tullut tuttu nimi kaikkialla maassa – enimmäkseen ikoninsa vuoksipekoni, mutta myös sen vuoksihamonado longganisa.Tämä muunnelma tekee Pinoy-suosikin klassisen makean ja suolaisen maun vuoksi – fuusio, joka suosii väistämättä filippiiniläistä makua.

Erikoisen pitkä, nahaton ja punertava, tämä longganisa-muunnelma maistuu jumalalliselta yhdessä suolatun kananmunan ja papaijan kanssa.suolakurkku.Vierasmanga!

4. Calumpi longganisa

10 parasta Longganisaa Filippiineillä ja mistä niitä saa (4)

Pitkä ja jäykkä Calumpit longganisa on yhtä täyttävä kuin miltä se näyttää. Tämä Bulacanista kotoisin oleva ruokalaji tunnetaan myös nimellälongganisan valkosipuli; tarpeetonta sanoa, että se on täynnä rakastettua valkosipuliamme! Sen aromi kilpailee intensiivisesti Vigan longganisan aromin kanssa, vain edellinen on väriltään vaaleampi ja sisältää runsaan määrän pippuria tasapainottaakseen makuaan.

Valkosipulin ja pippurin makujen lisäksi Calumpit longganisa piristää makuhermoja myös laakerinlehdillä, ruskealla sokerilla, paprikalla ja soijakastikkeella. Useimmat Bulacanot käyttävät longganisaan vähärasvaista lihaa, mikä tuottaa sianlihan herkkua, joka ei ole liian rasvainen.

5. Tuguegarao longganisa

10 parasta Longganisaa Filippiineillä ja mistä niitä saa (5)

Toinen pohjoisesta kotoisin oleva longganisa-muunnelma, Ybanag longganisa on Cagayanin laaksossa sijaitsevan Tuguegaraon kaupungin ylpeä tuote. Tähän longganisaan sisällytetty silmiinpistävä ainesosa onoletettu(annatto), joka tuottaa huomattavasti sen keltaisen sävyn. Klassinen laji tarjoaa carabao-lihaa täytteenä; mutta muutkin valtavirran myyjät käyttävät nyt myös sianlihaa.

Koska myös valkosipuli kukoistaa maakunnassa, odota, että Tuguegarao longganisalla on myös vahva, valkosipulinen maku. Itse asiassa tämäntyyppinen longganisa on niin runsaasti valkosipulia, että jotkut alkuperäisasukkaat käyttävät sitä torjuakseenaave!

Mehukas ja rapea Tugueguarao longganisa on hyvä sellaisenaan, mutta paljon parempi sen kanssajärkyttynyt.Tämä variantti viihtyy myös ainesosana erilaisissa ruokaresepteissä, kutenpocherojasotanghon

6. Cabanatuan longganisa

10 parasta Longganisaa Filippiineillä ja mistä niitä saa (6)

Olin tänään vuoden vanha, kun sain tietää, että Cabanatuan on Filippiinien Longganisan pääkaupunki. Mutta tämän muunnelman ihastuttavan kokemukseni jälkeen en ole kovin yllättynyt!

Ilmeisesti Cabanatuan myy laajan valikoiman longganisa-makuja:jamonado, asia,mausteinen jakoira. Tunnetuin niistä kaikista onkoira, joka määrittelee itsensä ainutlaatuisesti käyttämällä naudanlihaa sianlihan sijaan. Sen maku löytää täydellisen tasapainon makean ja suolaisen välillä ja valloittaa useimpien kuluttajien sydämet.

Cabanatuan City kunnioittaa longganisaaan niin paljon, että se järjestää vuosittain Longganisa-festivaalin! Fiestan aikana Novo Ecijanos osallistuu ruoanlaittokilpailuihin ja valmistaa erilaisia ​​reseptejä, jotka sisältävät ikonisen ainesosan.

Jos saat käsiisi Cabanatuan longganisan, suosittelen, että kokeilet myös sitä! Paikalliset nauttivat siitä paistettuna, mutta voit käyttää sitä myös spagetin tai binagoonganin kanssa. Runsaan makunsa ansiosta jokaisesta ruoasta tulee vaikuttava!

Lue myös:15 festivaaleja Filippiineillä odotettavissa joka kuukausi

7. Alaminos longganisa

10 parasta Longganisaa Filippiineillä ja mistä niitä saa (7)

Toisin kuin muut Filippiinien longganisat, jotka on liitetty toisiinsa narulla, Alaminos longganisa on helposti tunnistettavissa, koska kappaleet pitävät yhdessäjokaruohonauhat (yleensä luullaan hammastikuiksi). Yleensä paikalliset tuottavat jokaisen linkin kuudella longganisapalalla.

Alaminos Cityn pitkäaikainen aarre, tämä longganisa-muunnelma koostuu pääasiassa vähärasvaisesta jauhetusta sianlihasta ja sianrasvasta. Tekijät myös käyttävätoletettuluonnollisen värinsä vuoksi.

Pangasinenset rakastavat Alaminos longganisaa aamiaiseksi, sillä sen suolainen maku on herkullinen nouto. Verrattuna useimpiin Filippiinien longganisa-lajeihin, sillä on hienovaraisempi maku – mutta juuri se tekee siitä erityisen! Pangasinan juhlii Alaminos longganisan luonnollisesti maukasta makua vuosittaisen Longganisa-festivaalinsa kautta.

8. Bacolod chorizo

10 parasta Longganisaa Filippiineillä ja mistä niitä saa (8)

Kanakäyttäytynytei ole Bacolodin ainoa helmi. Kun löydät itsesi Hymyjen kaupungista, muista kokeilla myös heidän longganisaaan!

Bacolod on ainoa paikka Filippiineillä, josta löydät savustettuja chorizoja. Paikalliset kutsuvat sitänegrense chorizo, herkku, joka on ollut kaupungissa ammoisista ajoista lähtien. Lisää kirpeää makua,Calamansisisällytetään yleensä tähän astiaan.

Ereñeta-Manaloto Chorizo ​​​​de Bacolod, kiistatta tunnetuin Bacolod longganisa -tyyli, on tuottanut perintöreseptiään 1930-luvulta lähtien. "Tavoitteemme on laittaa Bacolod longganisa-kartalle", Ereñeta-Manaloto kertoo TripZilla Philippinesille. "Jos Cebulla oncebu makkaraa, ajattelimme, miksi eimakkaraaBacolod? Ja niin, me brändäsimme sen sillä tavalla. Vasta vuonna 2017 meillä oli mahdollisuus liittyä Negros-messuille Manilassa. Saimme vihdoin tunnistettua chorizot Bacolodista."

Bacolod chorizo ​​tulee jokojamonadotaiviesti: edellinen tarjoaa karamellisoituneen savustetun sianlihan; jälkimmäinen ylpeilee syntisen vastustamattoman määrän rasvaa. Voit myös valita ihottoman (chorizopudpud)tai pullea ja vuotava.

Lue myös:

9. Longganisa de Guinobatan

10 parasta Longganisaa Filippiineillä ja mistä niitä saa (9)

Albayn maakunnassa toinen kaupunki juhlii vuosittaisia ​​Longganisa-festivaaleja. Tämä on Guinobatan, ensiluokkainen kunta, joka vastaa kuuluisasta longganisasta/Guinobatan

Huomattavaa, longganisa/Guinobatan on täytetty hienonnetulla sianlihalla, toisin kuin tavallisempi jauheliha. Guinobatanot valmistavat tämän ruuan perinteisesti paljain käsin – herkkä ominaisuus tälle albayano-erikoisuudelle. Kuten longganisa/Guinobatan on valkosipuli longganisa, se sopii parhaiten etikan japaistettu riisi!

10. Cebu Chorizo

10 parasta Longganisaa Filippiineillä ja mistä niitä saa (10)

Se, mikä erottaa Cebu longganisan muista, on sen fuusioasiajajamonadomakuja. Maan vanhimman kaupungin monimuotoisuutta heijastava Cebu longganisa tarjoaa täydellisen tasapainon makeaa, mausteista ja valkosipulista! Siansuoliin käärittynä longganisa on yleensä pyöreä, jota kutsutaan myös nimellämakkaraaCebu. Löydät tämän muunnelman myös nahattomassa muodossa.

Cebuanot palvelevat yleensämakkaraaCebu kanssasydän— perinteinen riisi pakattunaPalm(kookoslehdet). Plussat, jos sinulla on sesilogija kuumaa suklaata!

Lue myös:20 ravintolaa Cebu Cityssä, jotka saavat sinut palaamaan lisää

Mielenkiintoista on, että Filippiineillä kaikilla longganisoilla on pitkä historia ja rikas kulttuuri. Lopulta yksi asia sitoo heitä kaikkia: ne kaikki vaikuttavat liian suussa sulavilta vastustaakseen! Mitkä ovat sinun longganisa-suosikkisi? Älä unohda kertoa meille kommenteissa!

Suositeltu kuvan luotto:lauttapyörä| Facebook;Paul David| Flickr

10 parasta Longganisaa Filippiineillä ja mistä niitä saa (11)
Danielle Uy

Jos Disney olisi tarpeeksi luova antaakseen Mulanin ja Melodyn lisääntyä, Danielle olisi se lapsi. Hän on pienestä pitäen haaveillut tulla määrätietoiseksi vallankumoukselliseksi... ja kurittomaksi merenneitoksi. Vaikka Danielle ei ole pidellyt miekkaa elämänsä aikana, hän tuntee olevansa tarpeeksi voimakas sivulinjansa kanssa. Hänen luovaa energiaansa ruokkivat monet asiat: hiljaisuus juuri ennen kuin muu maailma herää, oranssi taivas auringon noustessa ruuhkattoman aamusurffauksen aikana, mustan kahvin kaunis karvas maku ja uhkaava muistutus odottavasta määräajasta. .

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 13/06/2023

Views: 5301

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.